2011. június 17., péntek

Cserépedényben sült pulykacomb újburgonyával és vegyes zöldségekkel

Szeretem a cserépedényeket. Különösen a Pataki kerámia mázas Európa tálát, mert ezt előre beáztatni sem kell. Szépen belepakolunk mindent, amit szeretnénk, és már mehet is a sütőbe. Köret és hús kiválóan megférnek egymás mellett, mint a tegnapi vacsoránk is mutatja.

Hozzávalók:
2 db kisebb pulyka felsőcomb filé,
fél kg újburgonya,
fél kg vegyes zöldségköret,
1 fej vöröshagyma,
só, bors.


A tál közepére helyezzük a besózott, beborsozott pulyka combokat. Egyik oldalára kerül a megsózott újburgonya, a másik oldalára a vegyes zöldségköret. A tetejüket megszórjuk a felkarikázott hagymával. A tálat lefedve 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Ezután levesszük a tetejét, és pár percre visszatesszük pirulni.

5 megjegyzés:

Ditta írta...

Én is imádom azt a tálat,na meg amit készítettél azt is imádnám:-)

Bianka írta...

Imádnivaló összeállítás

családi tűzhely írta...

Ditta, jó ízlésed van:)

Bianka, köszi!

Pixie Pie írta...

Én is kinéztem ezt az Európa tálat, már jó ideje szemezgetek vele. Köszi, hogy recept-tippet is kapok itt nálad hozzá! Guszta ez a husika. :)

családi tűzhely írta...

Pixie Pie, nem fogsz csalódni a tálban, nálunk eddig kíválóan szerepelt:)