Én már ezt az egész blogger rendszert nem értem. Jó pár hete szinte senkinél nem tudtam megjegyzést tenni (saját magamnál se). Most már valamennyire rendeződött a helyzet, de még mindig van egy pár oldal, ahol állandóan profil kijelölést kér, és azután névtelenként szerepeltet. Úgy látom, azoknál az oldalaknál fordul ez elő, ahol a megjegyzés nem előre ugró ablakban van, hanem a bejegyzés végén beágyazva. Nem tudom, mikor fog helyre állni a régi rend (tehetek valamit ennek érdekében?), addig is elnézést azoktól, akiknél nem jelentkezem mostanában.
Hozzávalók:
A megmosott tököket hosszában félbe vágjuk, a magokat kikaparjuk, és sós, ecetes vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük őket. A töltelékhez a felaprított hagymát és a darált húst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst szokásos módon puhára főzzük. A hagymás darált húshoz adjuk a megfőtt rizst, és belekeverjük a felaprított kapor felét. A tűzálló tálra fektetett tököket ezzel a masszával megtöltjük. A mártáshoz 4 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk a maradék tejjel elkevert lisztet és addig keverjük, míg besűrűsödik. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és a maradék kaprot. Ezzel a mártással leöntjük a tököket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
És most jöjjön a recept. A töltött töknek számos variációja létezik. Én is többet készítettem már. Most jó sok kaporral és tejmártással készült. Kellemes nyári ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók:
2 db (nem túl nagy) zsenge tök,
0,5 kg darált hús,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg rizs,
0,5 dl tej,
3 ek. liszt,
10 dkg reszelt sajt,
10 dkg reszelt sajt,
1 nagy csokor kapor,
só, bors.
A megmosott tököket hosszában félbe vágjuk, a magokat kikaparjuk, és sós, ecetes vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük őket. A töltelékhez a felaprított hagymát és a darált húst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst szokásos módon puhára főzzük. A hagymás darált húshoz adjuk a megfőtt rizst, és belekeverjük a felaprított kapor felét. A tűzálló tálra fektetett tököket ezzel a masszával megtöltjük. A mártáshoz 4 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk a maradék tejjel elkevert lisztet és addig keverjük, míg besűrűsödik. Végül belekeverjük a reszelt sajtot és a maradék kaprot. Ezzel a mártással leöntjük a tököket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
5 megjegyzés:
Elég nagy kupi lehet Bloggeréknél...
nem tehetünk sokat (leszámítva az esetleges menekülést), de tanulságos olvasgatni a "gyári" információs oldalon folyó kommunikációt. Valószínűleg azok a legidegesebbek, akik a kevéske CMS szolgáltatást kihasználva üzleti honlapot építettek rá.
Semmit nem tudsz tenni, a múltkor én egy hétig nem tudtam sehová írni, se válaszolni a nekem írt kommentekre, egyszer csak minden visszaállt. Türelmesen ki kell várni:-))))
Remek finomság
Nézz be hozzám légyszíves, majd amikor tudsz, mert vár egy díj sok szeretettel:-)))))
Hapci, hát ez nem valami bíztató:(
Anikó, hát igen erről beszéltem, nem tudok nálad megjegyzést hagyni, ezért itt szeretném megköszönni a kedves díjat!
Bianka, köszi.
Kati, köszönöm.
Megjegyzés küldése