A ballagási vacsoránk egyik desszertje volt ez a rém egyszerű torta. A nagy napra mindenképpen valami gyors és könnyű édességet szerettem volna, mivel időszűkében voltam és kánikulai meleg volt. Ez a recept már régóta a gyűjteményem alap darabja (még annó legelső tortáim egyike volt). Számtalan módon lehet variálni a gyümölcsöket a tetején, most, mivel szezonja van, eperrel készült.
Hozzávalók:
4 db tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
csipet só,
1 csomag vaníliás pundigpor,
0,4 dl tej,
5 ek. cukor,
10 dkg vaj,
50 dkg eper,
1 csomag színtelen tortazselé.
A tojásfehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet, és óvatosan összekeverjük, kivajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt elkészül.
A pudigport a tejjel és a cukorral készre főzzük, és belekavarjuk a puha vajat. A krémmel megkenjük a piskótát, a tetejét kirakjuk a félbe vágott eper darabokkal. A tortazselét a zacskón szereplő leírás szerint elkészítjük, és az eper tetejére csurgatjuk.
3 megjegyzés:
Nagyon finom könnyű torta ebben a melegben a friss eperrel,szeretjük nagyon!:-)
Ennél nem is kell bonyolultabb ilyenkor.
Ditta, tényleg igazi kánikulás süti:)
Kati, teljesen egyet értek.
Bianka, köszi.
Megjegyzés küldése