Hosszú ideig nézegettem, csodáltam a gasztroblogokon megjelenő szebbnél szebb pralinéket. Sokáig gondolni sem mertem rá, hogy én ilyet készítsek. Azután Praliné Paradicsom részletes, jól követhető leírásainak köszönhetően neki bátorodtam, és egy áruházlánc akciójának köszönhetően pedig 3 db szilikon formához jutottam. Ezután nem volt mese, neki fogtam az első adaghoz. A töltelék ötlete adta magát, mivel a hűtő "tele" volt a pár héte készített karamellkrémmel. A végeredmény pillanatok alatt elfogyott, a család az utolsó daraboknál csalódottan kérdezte: "Csak ennyi volt?"
Hozzávalók (15 db-hoz):
15 dkg étcsokoládé,
10 dkg dulce de leche (karamellkrém).
A 15 dkg csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd jó alaposan kikenjük egy kis ecset segítségével a szilikonforma mélyedéseit. Kb. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon. A megszilárdult csokihüvelyekbe beleadagoljuk a karamellkrémet úgy, hogy maradjon hely a bonbonok lezárására. A maradék csokoládéval lezárjuk a bonbonokat, a felesleges csokoládét egy habkártya segítségével lehúzzuk. Kb. egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan kifordítjuk a formából.
A bonbon készítés technikájáról bővebben itt olvashattok (nekem sokat segített).
11 megjegyzés:
De ügyes vagy!Én is azóta csodálom a bonbonokat amióta blogot írok, nagyon szépek lettek, mintha nem is először készítetted volna.
Tényleg nagyon szépek lettek!
Ugye milyen jó érzés a saját bonbon?:-))
Az a legnagyobb dícséret, hogy : csak ennyi volt ?
Nagyon szépek lettek !
Nagyon jól sikerültek, gratula!!! Nálam is épp karamellás készült :)
Nagyon ügyes vagy, csodásak lettek
Kati, köszönöm szépen, bátran neki kell fogni, nem olyan vészes, mint amilyennek látszik.
Gesztenye, igen, nagyon jó érzés a saját gyártmány:)
Godaanyu, a család elismerése szerintem is a legfontosabb.
Erinacea, jól esnek a szakember dícsérő szavai:)
Bianka, köszi.
Nagyon ügyes vagy csodaszépek lettek!
Gyönyörűek lettek!
Ditta, Ottis, köszönöm szépen a dícséretet, igyekeztem:)
Finomak lehetnek nagyon!Én is készülök már a karamellás gyártására!:-)
Nelli, köszönöm és hajrá:)
Megjegyzés küldése