2011. április 12., kedd

Első bonbonjaim, avagy Karamellás praliné

Hosszú ideig nézegettem, csodáltam a gasztroblogokon megjelenő szebbnél szebb pralinéket. Sokáig gondolni sem mertem rá, hogy én ilyet készítsek. Azután Praliné Paradicsom részletes, jól követhető leírásainak köszönhetően neki bátorodtam, és egy áruházlánc akciójának köszönhetően pedig 3 db szilikon formához jutottam. Ezután nem volt mese, neki fogtam az első adaghoz. A töltelék ötlete adta magát, mivel a hűtő "tele" volt a pár héte készített karamellkrémmel. A végeredmény pillanatok alatt elfogyott, a család az utolsó daraboknál csalódottan kérdezte: "Csak ennyi volt?"


Hozzávalók (15 db-hoz):


15 dkg étcsokoládé,


10 dkg dulce de leche (karamellkrém).


A 15 dkg csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd jó alaposan kikenjük egy kis ecset segítségével a szilikonforma mélyedéseit. Kb. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon. A megszilárdult csokihüvelyekbe beleadagoljuk a karamellkrémet úgy, hogy maradjon hely a bonbonok lezárására. A maradék csokoládéval lezárjuk a bonbonokat, a felesleges csokoládét egy habkártya segítségével lehúzzuk. Kb. egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan kifordítjuk a formából.

A bonbon készítés technikájáról bővebben itt olvashattok (nekem sokat segített).

11 megjegyzés:

Kati írta...

De ügyes vagy!Én is azóta csodálom a bonbonokat amióta blogot írok, nagyon szépek lettek, mintha nem is először készítetted volna.

Gesztenye receptjei írta...

Tényleg nagyon szépek lettek!
Ugye milyen jó érzés a saját bonbon?:-))

gondaanyu írta...

Az a legnagyobb dícséret, hogy : csak ennyi volt ?

Nagyon szépek lettek !

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon jól sikerültek, gratula!!! Nálam is épp karamellás készült :)

Bianka írta...

Nagyon ügyes vagy, csodásak lettek

családi tűzhely írta...

Kati, köszönöm szépen, bátran neki kell fogni, nem olyan vészes, mint amilyennek látszik.

Gesztenye, igen, nagyon jó érzés a saját gyártmány:)

Godaanyu, a család elismerése szerintem is a legfontosabb.

Erinacea, jól esnek a szakember dícsérő szavai:)

Bianka, köszi.

Ditta tortái írta...

Nagyon ügyes vagy csodaszépek lettek!

Ottis írta...

Gyönyörűek lettek!

családi tűzhely írta...

Ditta, Ottis, köszönöm szépen a dícséretet, igyekeztem:)

Nelli írta...

Finomak lehetnek nagyon!Én is készülök már a karamellás gyártására!:-)

családi tűzhely írta...

Nelli, köszönöm és hajrá:)