2011. április 15., péntek

Mediterrán, zöldséges csirketál

A Pataki Kerámia Hamm bekaplak oldala Tavaszi recept verseny hirdetett. A beküldött receptekre a Hamm bekaplak Facebook oldalán április 17-ig lehet szavazni. A szavazók között kisorsolásra kerül egy húsvéti tojástartó kerámia. Én többek között ezzel a könnyű, zöldséges húsétellel indultam. Igazi vitaminbomba és színkavalkád, már a szemnek is gyönyörű. A mediterrán ízvilágot varázsolja a tányérunkra. Ha tetszik, kérlek szavazzatok rá:)


Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé,

2 db kaliforniai paprika (piros és sárga),

2 db salátacukkini,

3 db paradicsom,

olajbogyó (zöld és fekete vegyesen),

2 gerezd fokhagyma,

zöldfűszerek vegyesen (bazsalikom, rozmaring, petrezselyemzöld),

só, bors,

1 dl ollívaolaj.


A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. A paprikákat csíkokra, a paradicsomot negyedekre, a cukkinit karikára vágjuk. A zöldségeket elrendezzük a sütőtálban, sózzuk, borsozzuk. Rápakoljuk a zöldségegyvelegre a hússzeleteket, és rászórjuk az olajbogyókat. Az olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket, és ezzel a fűszeres olajjal meglocsoljuk a zöldséges húst. 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt lefedve sütjük, majd levesszük a tál tetejét és további 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

5 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon tetszik ez a recept, és a tálalás is csodálatos. Sok sikert a versenyben.:)

Ditta írta...

Tényleg nagyon gyönyörű,de milyen finom lehet!Sok sikert a versenyre!

Anazar írta...

Ezzel a tányérral különösen mediterrán a hangulata :-)

Kati írta...

Sok sikert a versenyre, nagyon fincsinek néz ki.

családi tűzhely írta...

Lányok, mindenkinek köszönöm szépen a jó kívánságokat:)