2011. április 26., kedd

Korianderes-petrezselymes hal

Nagypénteken ettük ezt a finom halételt, de most a húsvéti "nagy zabálás" után is jó szolgálatot tehet ez a könnyű fogás. A pénteki napunk elég zűrös volt, mert még dolgoztunk és másnap korán már utaztuk is. A nagy kapkodásban benn felejtettem a sütőben a halat, ezért a zöldfűszerek kicsit megégtek a tetején. A fotózást sem vittem túlzásba, mert az éhes fiúk már az asztalon doboltak:)

Hozzávalók:
6 szelet Pangasius filé,
4 ek. olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 citrom leve,
1 csokor korianderzöld,
1 csokor petrezselyemzöld,
só, bors.


A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tálra fektetjük.Az olívaolajba belekeverjük a citromlevet, a péppé zúzott fokhagymát, a felaprított koriander és petrezselymet. Az egészet jól összekeverjük, és a halszeletekre öntjük. 200 fokos sütőben először alufóliával letakarva kb. 15-20 percig, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.


7 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon finom lehet, a koriander egyik kedvenc fűszerem!

Kati írta...

Szeretem, egyszerű és nagyszerű étel.

családi tűzhely írta...

Ottis, jó ízlésed van:)

Kati, igen az egyszerű ételek a legjobbak.

Bianka írta...

Isteni

barbette írta...

Így még nem próbáltam. De ki fogom... finom lehet.

Zsófi írta...

Szeretem a halat, és ez jó receptnek tűnik. Kipróbálom egyszer, biztos.

családi tűzhely írta...

Bianka, köszi.

Barbette, az volt:)

Zsófi, remélem, ízleni fog:)