2010. december 2., csütörtök

Zöldborsókrémleves pirított baconnel

Ebben a csúnya, esős, depis időben jól esik egy tányér meleg leves. Ez egy krémes, selymes, könnyű leves, megbolondítva egy kis szalonnával. Hétköznap esete is gyorsan össze lehet dobni, és munkában/óvodában megfárad testünket már melengeti is.

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott zöldborsó,
1 közepes burgonya,
1 l víz,
1 dl tejszín,
1 csipet szerecsendió,
só, bors,
3-4 szelet bacon.
A borsót a felkockázott burgonyával együtt sós vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egyet forralunk rajta.
A bacon szeleteket csíkokra vágjuk és kevés olajon ropogósra sütjük. A tányér levest bőven megszórjuk a bacon darabokkal.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Mézigörl írta...

Ezt vittem! Jól fog esni ebben a hidegben! :-DDD

családi tűzhely írta...

Bianka, köszi!

Mézigörl, tényleg jól átmelegít:)