2010. december 6., hétfő

Mákos-meggyes csiga

Hétvégén még egy mákos süti készült nálunk a Mikulás muffinja mellett. Kíváló meggyes-mákos párosítás. Eredetileg a karácsonyi sütisdobozba terveztem, de már nem jutott el odáig, útközben valahogy elpárolgott.:)

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
12,5 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
2 db tojás,
1 db tojás sárgája,
1 csipet só,
15 dkg vaj,
25 dkg cukros, darált mák,
1 kisebb üveg meggybefőtt,
1 ek. víz.

A lisztet a cukorral, egy tojással, a vaniliás cukorral, a sóval, és a vajjal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpakba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A cukros mákot összekeverjük egy tojással, a meggyet lecsöpögtetjük és felaprítjuk.
A tésztát lisztetzett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a mákkal és megszórjuk a meggyel, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset 1 órára hűtőbe tesszük, ezután felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a szeleteket, és megkenjük a vízzel elkevert tojássárgájával. 200 fokon 12-14 percig sütjük a kis csigákat.





8 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Igen,az ilyen finomságokat,nem lehet ennyivel Karácsony előtt megsütni,mert arra a sorsra jut,hogy elfogy addig:-),finom párosítás nagyon:-)

Chef Viki írta...

Remek ötlet, imádom ezt a kombót :-)

Bianka írta...

Nagyon guszta

családi tűzhely írta...

Ditta, legközelebb résen leszek:)

Viki, nekem is az egyik kedvenc kominációm.

Bianka, köszi.

Ottis írta...

Hm, nagyon finom biztos!!!

családi tűzhely írta...

Ottis, köszönöm szépen.

Jutka írta...

Minden ami mákos jöhet, ki fogom próbálni :)

családi tűzhely írta...

Jutka, remélem, ízleni fog:)