A szaloncukor elengedhetetlen kelléke nálunk a Karácsonynak. A fára már régóta nem aggatom fel, de a fa alá muszáj tenni egy tállal. Eddig mindig vásároltam valami jobb fajtát, de saját gyártásban nem gondolkodtam. A minap rátaláltam a nlcafén néhány receptre, és felbátorodva nekifogtam életem első saját gyártású szaloncukrának. Így utólag elég bumfordi darabok lettek, de ebben a formában is nagy sikert arattak. Már csomagolás közben eltűnt jó pár darab, a maradékot gondosan eldugtam a kamrában, hogy azért Karácsonyra is maradjon valami:)
Hozzávalók:
40 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
15 dkg mazsola,
fél dl rumaroma,
30 dkg étcsokoládé.
A diót összekeverjük a procukorral, gyúrás közben lassan hozzáadagoljuk a rumaromát. A mazsolát felaprítjuk, és a diós masszához adjuk. Fóliába csomagoljuk a masszát, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután szaloncukrokat formázunk belőle. Közben a csokoládét megolvasztjuk, és a szaloncukrokat egyenként belemártjuk, hogy a csoki mindenütt egyenletesen bevonja. Hideg helyre tesszük őket, hogy a csokoládé bevonat megszilárduljon, ezután csomagoljuk.
8 megjegyzés:
Jajj, nagyon szuperek! Imádom a diót és a rumot! Apropó! Milyen papírba csomagoltad? :-)))
Ez nagyon fincsi lehet,hihetetlen milyen ügyes vagy,tényleg a csomagolás is,szóval pont olyan amilyenek lennie kell:-)!
Nagyon klasszul néz ki, ügyes vagy.
Én is azt kérdezem, mint Mézi, hogy milyen papírba tetted?
Mézigörl, Bonbon mánia, hát igen rátapintottatok a lényegre. Megfelelő papírt találni volt a legnehezebb. Ezt a vékony, "zizegős" csomagolópapírt a negyedik üzletben találtam meg. Mindössze három minta közül lehetett választani, nem pont ilyenre vágytam, de hát ez van itt vidéken.
Ditta, köszönöm a dícséretet:)
De jóóó, nagyon fincsi lehet
Bianka, köszönöm, nagyon kellemes diós-rumos egyveleg egy kis mazsolával megbolondítva.
Imádom a diósat, nagyon guszta!:-))
Andi, köszönöm, kedves vagy:)
Megjegyzés küldése