2010. március 30., kedd

Mézes tonhalsaláta


A húsvét előtti héten próbálom a böjtöt tartani. Nem eszek húst, hanem inkább salátákat, zöldséges ételeket. Ennek nem csak vallási okai vannak, hanem megvan az az illúzióm, hogy a héten leadott dekákat büntetlenül visszahízhatom az ünnepek alatt. A mai ebéd tonhalsaláta volt.

Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv,
1 szál répa,
1 kisebb lilahagyma,
2 db paradicsom,
1 db kaliforniai paprika,
fél csokor zöldpetrezselyem,
pár szem olajbogyó,
1 ek. méz,
1 ek. mustár,
fél citrom leve,
só, bors.

A tonhalkonzervet lecsöpögtettem, a zöldségeket vékonyra szeleteltem. A mézet felmelegítettem és hozzáadtam a mustárt és a citromlevet. A hozzávalókat egy nagy tálban összekevertem, enyhén sóztam, borsoztam, majd meghintettem a petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez nagyon finom lehet

családi tűzhely írta...

Még finomabb lett volna egy kis zöldsalátával, de nem volt épp otthon.