Mi jár a fejében az első meleg, tavaszi hétvégén a családunknak? Természetesen a grillezés. Szombaton de. - a jó meleg napsütés hatására - bevillant, hogy a vasárnapi ebéd grill husi lesz. Gyorsan bepácoltam azt a két fajta husi, amit a hűtőben találtam. A sertéstarja mézes-musátros , a csirkemell filé citromos-boros pácot kapott.
Mézes-musáros pác
(8 nagy szelet tarjához):
2-3 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál olaj.
Citromos-boros pác
( 10 szelet csirkemell filéhez):
2 evőkanál citromlé,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
1 dl fehérbor,
1 dl olaj (lehetőleg oliva),
1 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál rozmaring finomra vágva,
1 evőkanál kakukkfű finomra vágva.
A husikat nem sóztam meg, nehogy megkeményedjenek, majd lefedtem őket fóliával, és a hűtőben várták a másnapot.
Vasárnap a sütés előtt egy órával , amíg férj uram a fa szenet izzította, besóztam a hússzeleteket. Ezt követően a ház ura vette kezelésbe a bepácolt húst, és a kisfiunk szorgos közreműködésével, készre sütötte őket. Tejfölös uborka salátával, és - kisfiam kérésére - kukoricás rizzsel fogyasztottuk. Isteni volt!
2 megjegyzés:
Ne is mond, nálunk meg volt az első bográcsozás. imádom a grill husikat
Mi is szívesen bográcsozunk, bár a csúcs számomra a grillezés marad.
Megjegyzés küldése