2010. március 19., péntek

Lencsés egytál füstölt csülökkel



Nagyon szép csülköt kaptam a múlt héten, lencsét már régen nem ettünk. Így adódott a lencsés egytálétel gondolata.

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök,

1 csomag lencse

1 fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

só, bors, babérlevél

A csülköt majdnem puhára főztem, majd kicsontoztam és apró falatokra vágtam. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megfuttattam, hozzá adtam a kockára vágott répákat, és a lencsével együtt pirítottam kicsit. Felöntöttem a csülök főzőlevével, hogy kb. egy ujjnyira ellepje, és fűszereztem. Amikor a lencse majdnem megpuhult, hozzá adtam a csülök falatokat és készre főztem. Jó sűrű, tartalmas lett, nem kellett rántani és habarni sem.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez nagyon finom lehet :)

családi tűzhely írta...

Szia Bianka!

Nagyon örülök Neked, Te vagy az első "hozzászólóm". A lencse tényleg finom volt, bár nem éppen könnyű étek.