2010. március 28., vasárnap

Savanyú leves húsgombóccal

Szeretem a savanyú leveseket, a fiúk pedig a húsgombócot, így adódott ez a leves.

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1-2 db burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
1 csokor petrezselyem,
só, bors, pirospaprika, cukor.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntjük. A kockára vágott zöldségeket a lepirított hagymán picit megpároljuk, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Ha a víz felforrt a burgonyát is beletesszük. Sóval és kevés cukorral ízesítjük. Közben a darált húst a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal összekeverjük, és apró húsgombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a gombócokat és készre főzzük. A tejföllel és a liszttel behabarjuk és citromlével ízesítjük savanykásra.

Nincsenek megjegyzések: