2010. március 15., hétfő

Rakott kelkáposzta




Remélem, a tél napjai meg vannak számlálva és eljön végre a várva-várt tavasz. Szerintem a káposztás ételek a télhez kapcsolódnak. Télbúcsúztató gyanánt rakott kelkáposztát készítettem.


Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 vöröshagyma
1/2 kg darált hús (nálam sertés)
15 dkg rizs
1 kk. pirospaprika

bors
olaj
tejföl
sajt


A megmosott, apró darabokra vágott kelkáposztát 5-10 percig sós vízben főzöm, majd leszűröm. A apróra vágott hagymát forró olajban megdinsztelem, majd hozzáadom a húst és megpirítom. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem a húst és hozzáadom a rizst. Lefedve kb. 10 percig párolom.

Egy tepsi aljába pakolom a káposzta felét, erre rásimítom a húsos-rizses keveréket, ráöntök egy kevés vizet. Beborítom a káposzta másik felével, a tetejét megkenem tejföllel és sajtot reszelek rá.

180 fokos sütőben 40-50 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések: