Remélem, a tél napjai meg vannak számlálva és eljön végre a várva-várt tavasz. Szerintem a káposztás ételek a télhez kapcsolódnak. Télbúcsúztató gyanánt rakott kelkáposztát készítettem.
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 vöröshagyma
1/2 kg darált hús (nálam sertés)
15 dkg rizs
1 kk. pirospaprika
só
bors
olaj
tejföl
sajt
A megmosott, apró darabokra vágott kelkáposztát 5-10 percig sós vízben főzöm, majd leszűröm. A apróra vágott hagymát forró olajban megdinsztelem, majd hozzáadom a húst és megpirítom. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem a húst és hozzáadom a rizst. Lefedve kb. 10 percig párolom.
Egy tepsi aljába pakolom a káposzta felét, erre rásimítom a húsos-rizses keveréket, ráöntök egy kevés vizet. Beborítom a káposzta másik felével, a tetejét megkenem tejföllel és sajtot reszelek rá.
180 fokos sütőben 40-50 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése