2012. július 10., kedd

Sajtos rakott tök

Kánikulában egy könnyű, zöldséges fogás. Zsenge tököcske füstölt sajttal rétegezve, jó sok kaporral meghintve, csőben sütve.

Hozzávalók:
1 db zsenge tök,
15-20 dkg füstölt sajt,
2 db tojás,
1 kis doboz tejföl,
1 csokor újhagyma (felkarikázva),
kapor,
só,
zsemlemorzsa.

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magokat kiszedjük belőle és felszeleteljük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára teszünk egy sor tököt, megsózzuk, rászórunk egy marék újhagymát és bőven meghintjük reszelt sajttal. Következik megint egy sor tök, sózás, hagyma karikák, és reszelt sajt. Végül az egészet beborítjuk egy réteg tökkel.
A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, felaprított kaporral, sóval. Ezzel meglocsoljuk a rakott tököt, hogy mindenhová jusson belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: