2012. július 21., szombat

Padlizsános-paradicsomos csirkecombok

Gabojszánál találtam rá erre a sokat ígérő receptre. A végeredmény minden várakozásomat felül múlva egy nagyon kellemes, fűszeres, és mégis könnyű zöldséges húsétel lett.  

Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb,
1 db padlizsán,
1 db hámozott paradicsom konzerv,
4 gerezd fokhagyma,
2 ek. oregánó,
1 kk. rozmaring,
2 ek. méz,
1 ek. Worcesteshire szósz,
só, bors,
1 csokor felaprított petrezselyem.

A hámozott paradicsomot sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a péppé zúzott fokhagymát, és botmixer segítségével pürésítjük. Elkeverjük benne a mézet, Worcesteshire szószt, oregánót, rozmaringot. A padlizsánt héjával együtt felkockázzuk és a paradicsomszószba keverjük.
Egy tepsit olajjal kikenünk, beletesszük a besózott csirkecombokat (a felén rajta hagytam a bőrt, a felét lecsupaszítottam, hogy mindenkinek legyen kedvére való), és ráöntjük a paradicsom padlizsánragut. 200 fokos sütőben lefedve sütjük kb. 40 percig, míg a hús megpuhul, azután a fóliát levéve pirosra sütjük. Felaprított petrezselyemzölddel bőven megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ez nagyon jól hangzik:) Padlizsán és csirke, csakis finom lehet:)

családi tűzhely írta...

Kati, igen, tényleg mesés kombináció.