Kedves barátainktól kaptunk egy nagy kosár karfiolt ajándékba, így most "éjjel-nappal" karfiolt eszünk. Ez az étel alapjában egy egyszerű rakott variácó, amit a füstölt kolbász és a feta sajt bolondít meg egy kicsikét.
Hozzávalók:
2 fej karfiol,
50 dkg darlát sertéshús,
15 dkg füstölt kolbász,1 fej vöröshagyma,
1 nagy pohár tejföl,
10 dkg fetasajt,
só, bors.
A megmosott, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a kolbászt, és együtt pirítjuk őket 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálba rétegezzük először a leszűrt karfiolt, erre jöhet a húsos-kolbászos keverék, végül beborítjuk a fetasajttal kikevert tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
3 megjegyzés:
Nagyon finomnak hangzik. :)
Na ebből én is kérnék, egy jó nagy szelettel:)
Petra, köszönöm.
Kati, máris postázok egy adagot:)
Megjegyzés küldése