Megjelent a T.bálint Könyvkiadó gondozásában végre magyar nyelven is Michel Roux: Tésztavarázs című könyve. A világhírű mesterszakács, aki egyébként - több más díj mellett - 3 Michelin csillag boldog tulajdonosa, a tésztakészítés művészetébe vezeti be az érdeklődőket, amiről igen sokat tud, hiszen már 14 évesen egy párizsi mester felügyelete alatt ismerkedett meg az alapokkal, és a tészta készítés fortélyaival.
A könyv fejezetekben taglalja a különböző tésztafajtákat (édeseket és sósakat egyaránt). Először lépésenként bemutatja a mester, gyönyörű fázis fotókkal kísérve, az alaptészta (pl: linzertészta, brióstészta, égetett tészta, pizzatészta stb.) elkészítési módját. Ezután minden fejezetben konkrét receptek jönnek, közöttük több klasszikus pl: cseresznyés clafoutis, tart tatin,croissant, pizza margarita stb.
Számos recept felkeltette az érdeklődésemet, és első körben - a fiúk kívánságára - a mini sablé variációkat és pizzatésztát fogom kipróbálni.
Tökéletes karácsonyi ajándék lehet ez a gyönyörű kiadvány a gasztronómia iránt érdeklődőknek, tésztaörülteknek pedig egyenesen kötelező darab.
3 megjegyzés:
Ezt a kiadótól ajándékba kaptad? Mert majd minden blogon írnak róla. Csilla
Bizony én is szívesen venném, ha az angyal elhozná:)
Csilla, igen a kiadótól kaptam kipróbálásra és ajánlásra.
Kati, hátha meghallja a Jézuska:)
Megjegyzés küldése