2011. november 6., vasárnap

Karaj gombás zöldborsóval


Ez egy nagyon kellemes vasárnapi ebéd volt nálunk. Szaftos, pirosra sült husi és mellé fenséges zöldség köret. Még most is összefut a nyál a számban, ahogy a fotókat nézem:)


Hozzávalók:

4 szelet karaj,

25 dkg zöldborsó,

25 dkg csiperkegoma,

2-3 szál újhagyma,

1 csokor petrezselyem,

só, bors.


A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, és forró olajban minkét oldalukat 2-2 percig elősütjük. Ezután kevés vizet öntünk alá, és a serpenyőt lefedve kb. 20-30 perc alatt megpuhul.

A felszeletelt gombát forró olajban addig pirítjuk, míg a leve elfő. Ezt követően hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott újhagymát, sózzuk és kevés vizet öntünk alá. Kb. 10 percig együtt pároljuk, végül mehet bele a felaprított petrezselyem.



















Nincsenek megjegyzések: