2011. november 8., kedd

Kolbászos-húsos karfiolegytál



Kedves barátainktól kaptunk egy nagy kosár karfiolt ajándékba, így most "éjjel-nappal" karfiolt eszünk. Ez az étel alapjában egy egyszerű rakott variácó, amit a füstölt kolbász és a feta sajt bolondít meg egy kicsikét.


Hozzávalók:


2 fej karfiol,


50 dkg darlát sertéshús,

15 dkg füstölt kolbász,

1 fej vöröshagyma,

1 nagy pohár tejföl,

10 dkg fetasajt,

só, bors.


A megmosott, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, a kolbászt, és együtt pirítjuk őket 10-15 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tűzálló tálba rétegezzük először a leszűrt karfiolt, erre jöhet a húsos-kolbászos keverék, végül beborítjuk a fetasajttal kikevert tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.


3 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon finomnak hangzik. :)

Kati írta...

Na ebből én is kérnék, egy jó nagy szelettel:)

családi tűzhely írta...

Petra, köszönöm.

Kati, máris postázok egy adagot:)