2011. november 11., péntek

Karfiolkrémleves pirított zsemlemorzsával




Egy forró, lélekmelegítő krémleves erre az igazából első (és sajnos nem az utolsó) fázós novemberi hétvégére.


Hozzávalók:

2 kisebb fej karfiol,

1 l csirkehúsleves,

2 dl tejszín,

citromlé,

reszelt szerecsendió,

só, bors,

2-3 ek. zsemlemorzsa,

2 dkg vaj.


A megmosott, rózsákra szedett karfiolt a csirkelevesben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. (Én hagytam most benne egy pár karfiol darabot is.) Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint citromlevet, reszelt szerecsendiót, sót és borsot. A zsemlemorzsát olvasztott vajon világosbarnára pirítjuk. A forró levest a pirított zsemlemorzsával megszórva tálaljuk.












2 megjegyzés:

Bianka írta...

szeretem, finom

családi tűzhely írta...

Bianka, egyet értek:)