Egy forró, lélekmelegítő krémleves erre az igazából első (és sajnos nem az utolsó) fázós novemberi hétvégére.
Hozzávalók:
2 kisebb fej karfiol,
1 l csirkehúsleves,
2 dl tejszín,
citromlé,
reszelt szerecsendió,
só, bors,
2-3 ek. zsemlemorzsa,
2 dkg vaj.
A megmosott, rózsákra szedett karfiolt a csirkelevesben puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. (Én hagytam most benne egy pár karfiol darabot is.) Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint citromlevet, reszelt szerecsendiót, sót és borsot. A zsemlemorzsát olvasztott vajon világosbarnára pirítjuk. A forró levest a pirított zsemlemorzsával megszórva tálaljuk.
2 megjegyzés:
szeretem, finom
Bianka, egyet értek:)
Megjegyzés küldése