2011. október 12., szerda

Fűszeres sajtokkal töltött padlizsán

Megint egy nyár búcsúztató zöldséges finomság. Még lehet kapni hozzá elérhető áron padlizsánt. A Stahl magazin nyári számában találtam a receptet, és egyértelműen bekerült a családi repertoárba.


Hozzávalók:

2 db padlizsán,

15 dkg feta sajt,

10 dkg krémsajt,

1 db tojás,

1 db paprika,

8-10 szem olajbogyó,

3-4 gerezd fokhagyma,

1 csokor petrezselyem,

só, bors.


A padlizsánokat félbe vágjuk, a húsukat kockásra bevagdossuk. Besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Fél óra után a felesleges levet kinyomkodjuk belőlük. A töltelékhez a feta sajtot, a krémsajtot, a tojást, a felkockázott paprikát és olajbogyót, a felaprított petrezselymet, a péppé zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borozzuk és megtöltjük a fűszeres krémmel a padlizsánokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük őket.








3 megjegyzés:

Okki írta...

Nagyon finomnak tűnik! :)

Petra írta...

Nagyon tetszik a recept! :)))

családi tűzhely írta...

Okki, köszönöm:)

Petra,megér egy próbát:)