2011. október 6., csütörtök

Padlizsános-paradicsomos tészta



Egy nyár búcsúztató, könnyű tészta étel. Édes paradicsom, roppanó padlizsán és sós feta sajt a forró nyári napokat, kellemes lagymeleg estéket idézi.

Hozzávalók:
2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
1 nagyobb padlizsán,
3 gerezd fokhagyma,
10 dkg feta,
2 kk. oregánó,
só, bors,
egy csomag fusilli tészta (vagy bármi más tésztaféle).


A péppé zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a kézzel összenyomkodott paradicsom konzerveket. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Közben a felkockázott padlizsánt kevés olajon egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószba.

A kifőtt tésztát összeforgatjuk a padlizsános paradicsomszósszal, és feta sajtot morzsolunk a tetejére.








2 megjegyzés:

Kati írta...

Imádom, én is gyakran készítek ilyesmit.

családi tűzhely írta...

Kati, nem csodálom, hogy ti is szeretitek, nagyon finom étel:)