2011. július 22., péntek

Tárkonyos krumplileves gerslivel

Tegnap szinte egész nap esett az eső, és nagyon hideg volt (ma már látszik némi javulás, legalább nem esik). A depis hangulaton ezzel a jó meleg levessel, és némi édességgel javítottam:)

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 db kisebb répa,
1 db paradicsom,
1 gerezd fokhagyma,
1 marék gersli,
1 doboz tejföl,
1 ek. liszt,
1 kk. pirospaprika,
1 tk. tárkony,
1 ek. tárkonyos borecet,
só, bors,
1 csokor petrezselyemzöld.


A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával. Rádobjuk a kockára vágott burgonyát, paradicsomot, a felkarikázott sárgarépát, péppé zúzott fokhagymát, és gyorsan összekeverjük. Felöntjük vízzel, sózzuk. borsozzuk, és beleszórjuk a marék gerslit.

Mikor a gersli és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tárkonyt, a tárkonyos ecetet, és behabarjuk a levest. Bőven megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, szeretem a tárkonyos leveseket

családi tűzhely írta...

Bianka, igen, nagyon kellemes fűszer a tárkony.