2011. július 26., kedd

Ribizlis habos süti

Ez most az über-über kedvenc süti nálunk. Nem csak az egész családnak ízlik, hanem bármelyik vendégünknek is, aki kóstolta. Van nekem egy legkedvesebb barátném, aki többek között kiváló szakácsnő. Ezt a csodát is nála ettem először, csak málnás változatban. Örök hála sok más mellett ezért is!


Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás,
6 ek. cukor,
6 ek. liszt,
2 ek. kakaópor,
1 dl étolaj,
csipet só,
1 cs. sütőpor.
Krém:
2 cs. vaníliás pudingpor,
7 dl tej,
5 ek. cukor,
5 dl Hullala tejszín,
30-40 dkg ribizli,
reszelt étcsoki.


A tojássárgájákat a cukorral, az olajjal kikeverjük, majd mehet bele a sütőporos liszt és a kakaópor. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral és a tejjel a szokott módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. A Hullalát keményre felverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és pár percig együtt verjük tovább, hogy jó krémes legyen. A tészta tetejét bőven megszórjuk a ribizlivel, rásimítjuk a tejszínes krémet. A tetejét reszelt étcsokoládéval díszítjük.

5 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon finom lehet!Elvittem!:-)

Brigitta írta...

Nagyon guszta,imádom a gyümölcsös sütiket!

Bianka írta...

Így ahogy van remek

Ottis írta...

Guszta, és a fetás lepényed is!

családi tűzhely írta...

Nelli, remélem, ízleni fog!

Brigitta, egyetértek:)

Bianka, köszi.

Ottis, köszönöm:)