2011. július 13., szerda

Meggyes sztracsatellatorta

Pár napra eltűntem, a hétvégi családi szülinapi vendéglátás után két napig Bp.-en voltam fejtágításon, ezért csak most jövök a születésnapi torta második fordulójával. Ez a finomság a családi bulira készült, és nagy sikert aratott. A fehércsokis-tejszínes krém nagyon jól harmonizált a meggyel és a kakaós tésztával. Az étcsoki pedig gyönyörűen megdíszítette.

Hozzávalók:
6 db tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
1,5 ek. olaj.
Krém:
5 dl Hullala,
1,5 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg fehér csokoládé,
1,5 dkg zselatin,
8 dkg étcsokoládé,
30 dkg magozott meggy.


A tojássárgákat az olajjal kikeverjük, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Végül mehet hozzá a kakaópor is. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.

A krémhez a Hullalát kemény habbá verjük és a hűtőbe tesszük. A fehércsokit az 1,5 dl tejszínnel egy tálba öntjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A zselatint 1 dl vízben megduzzasztjuk, majd mikróban felolvadásig melegítjük. A hűtőből kivesszük a Hullalát és óvatosan összeforgatjuk a felolvadt fehércsokival. A krémből kb 2 ek. kiveszünk, elkeverjük a zselatinnal és óvatosan visszaforgatjuk a krémbe.

A meggy szemeket szépen elrendezgetjük a tészta tetején, és rákenjük a krémet. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, a krém tetejére csurgatjuk, és egy kanál segítségével a krémbe nyomkodjuk a márványos minta érdekében.


Forrás: Nők Lapja Konyhája

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Tényleg nagyon jó, ízlene a férjemnek is

családi tűzhely írta...

Bianka, köszi:)