Pár hete készült ez az egyszerű gyümölcsös lepény. Olyan hamar elfogyott, hogy a szeletekről már nem tudtam fotót készíteni. A héten tervben van a sárgabarackos változata.
Hozzávalók:
6 db tojás,
22 dkg cukor,
15 dkg margarin,
1 dl tejföl,
45 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1 kk. vaníliaaroma,
csipet só,
50-60 dkg cseresznye,
1 ek. liszt,
2 ek. barnacukor,
fahéj.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A Vajat a cukorral habosra keverjük, mehet bele a tojások sárgája, a tejföl, a sütőporos liszt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kimagozott cseresznyét elkeverjük 1 ek. liszttel és a fahéjas barnacukorral. A tésztát kimargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük és bőven megszórjuk a cseresznyével. 180 fokra előmelegített sütően 45 percig sütjük.
3 megjegyzés:
Ez nekem tetszik! Szép süti.
Nagyon tetszetős
Horimarika, köszönöm:)
Bianka, és finom is:)
Megjegyzés küldése