Bőven termő snidlingem ihlette ezt a pogácsát. A szülinapi vendégeket ezzel vártuk, amíg elkészült a pörkölt ezt ropogtatták.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 db tojássárgája és 1 db a kenéshez,
1 dl tejföl,
25 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 ek. cukor,
só,
2 nagy marék snidling felaprítva.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgájákat, a tejfölt, a sót, és jól összegyúrjuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük a tésztát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, rászórjuk az egyik marék snidlinget, és felcsavarjuk a tésztát. A két végét egymásra hajtva 30 percig langyos helyen pihentetjük. Ezután ismét kinyújtjuk, megszórjuk a másik marék snidlinggel, majd ismét felcsavarjuk. Ekkor ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megrácsozzuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét megkenjük tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
3 megjegyzés:
Nagyon finom pogácsa
Szeretem az ilyen sós pogácsákat.
Bianka, köszi.
Kati, egyetértek veled:)
Megjegyzés küldése