2011. július 3., vasárnap

Ribizlis-csokis muffin

A muffin készítésre akkor kattantam rá, amikor a kisfiam megszületett. A pici baba mellett, ha házi süteményre vágytunk, a muffin tűnt a legjobb megoldásnak: Minden hozzávalót bele egy edénybe, alaposan elkeverni, kiadagolni a formába, és már mehet is a sütőben. Ha muffinpapírt használunk, még mosogatnunk se kell. Azóta persze sok más finomság is készült nálunk, de a muffin mindig nagy kedvenc maradt.

Hozzávalók:

25 dkg liszt,
2 db tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
0,75 dl olaj,
1 pohár joghurt vagy kefir,
25 dkg ribizli,
5 dkg étcsokoládé.


A tojásokat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot. Végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és alaposan összekeverjük az egészet. Óvatosan belekeverjük a felapríott étcsokit, a megmosott ribizli szemeket, és a tésztát a előkészített (muffinpapírral bélelt, vagy kivajazott) muffinforma mélyedéseibe adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsülnek.