2011. július 20., szerda

Cseresznyés lepény




Pár hete készült ez az egyszerű gyümölcsös lepény. Olyan hamar elfogyott, hogy a szeletekről már nem tudtam fotót készíteni. A héten tervben van a sárgabarackos változata.

Hozzávalók:

6 db tojás,

22 dkg cukor,

15 dkg margarin,

1 dl tejföl,

45 dkg liszt,

1 cs. sütőpor,

1 kk. vaníliaaroma,

csipet só,

50-60 dkg cseresznye,

1 ek. liszt,

2 ek. barnacukor,

fahéj.


A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A Vajat a cukorral habosra keverjük, mehet bele a tojások sárgája, a tejföl, a sütőporos liszt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kimagozott cseresznyét elkeverjük 1 ek. liszttel és a fahéjas barnacukorral. A tésztát kimargarinozott, lisztezett tepsibe öntjük és bőven megszórjuk a cseresznyével. 180 fokra előmelegített sütően 45 percig sütjük.

3 megjegyzés:

horimarika írta...

Ez nekem tetszik! Szép süti.

Bianka írta...

Nagyon tetszetős

családi tűzhely írta...

Horimarika, köszönöm:)

Bianka, és finom is:)