2011. április 21., csütörtök

Kardamomos húsvéti keksz és Kellemes Ünnepeket!



Ezzel a recepttel két legyet ütöttem egy csapásra. Mézigörl csomagjából felhasználtam a húsvéti kiszúró formákat és a kardamom fűszert is. Eddig nem ismertem ezt a csodás fűszert, de most már nagy rajongója vagyok. Ezt az egyszerű tésztát is sikerült vele megbolondítani.


Holnap elutazik kis családom a határon túlra, ezért most szeretnék mindenkinek Gasztroélményekben Gazdag, Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni!


Hozzávalók:

12 dkg olvasztott vaj,

12 dkg cukor,

1 db tojás,

25 dkg liszt,

1 kk. fahéj,

1 kk. kardamom,

csipet só.


A tojást és a cukort habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fűszereket, a lisztet és a sót. Jól összekeverjük az egészet. Folpakba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vékonyra, és a húsvéti formákkal kiszúrjuk.

Szilikon sütőlappal (vagy sütőpapírral) bélelt tepsire pakolgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsülnek.




6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Örülök, hogy kipróbáltad, csodás kekszek. Én is kipróbálom, mert nagy kardamom (és keksz) rajongó vagyok! Nektek is kellemes ünnepeket kívánok, és jó utazást! puszi

Mézi

Gizi írta...

A kekszek nagyon guszták, gondolom milyen finomak lehetnek.:)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!

atira írta...

Köszönöm ! Ezt kipróbálom.

Ottis írta...

Kellemes Húsvétot kívánok én is!

Ditta tortái írta...

Nagyon finomak lehetnek!
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!

családi tűzhely írta...

Lányok, nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat így utólag is, a kekszet pedig tényleg érdemes kipróbálni.