Ezzel a recepttel két legyet ütöttem egy csapásra. Mézigörl csomagjából felhasználtam a húsvéti kiszúró formákat és a kardamom fűszert is. Eddig nem ismertem ezt a csodás fűszert, de most már nagy rajongója vagyok. Ezt az egyszerű tésztát is sikerült vele megbolondítani.
Holnap elutazik kis családom a határon túlra, ezért most szeretnék mindenkinek Gasztroélményekben Gazdag, Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni!
Hozzávalók:
12 dkg olvasztott vaj,
12 dkg cukor,
1 db tojás,
25 dkg liszt,
1 kk. fahéj,
1 kk. kardamom,
csipet só.
A tojást és a cukort habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fűszereket, a lisztet és a sót. Jól összekeverjük az egészet. Folpakba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk kb. 5 mm vékonyra, és a húsvéti formákkal kiszúrjuk.
Szilikon sütőlappal (vagy sütőpapírral) bélelt tepsire pakolgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsülnek.
6 megjegyzés:
Örülök, hogy kipróbáltad, csodás kekszek. Én is kipróbálom, mert nagy kardamom (és keksz) rajongó vagyok! Nektek is kellemes ünnepeket kívánok, és jó utazást! puszi
Mézi
A kekszek nagyon guszták, gondolom milyen finomak lehetnek.:)
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!
Köszönöm ! Ezt kipróbálom.
Kellemes Húsvétot kívánok én is!
Nagyon finomak lehetnek!
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!
Lányok, nagyon szépen köszönöm a jó kívánságokat így utólag is, a kekszet pedig tényleg érdemes kipróbálni.
Megjegyzés küldése