2011. április 30., szombat

42. VKF: Tavaszi saláta



Egyrészt Strawberry "Színpompás ételek" felhívása ihlette ezt a salátát, másrészt a húsvétról megmaradt főtt tojásokat szerettem volna felhasználni. Igazi színes, tavaszi vitmaninbomba, már a szemnek is gyönyörű.

Hozzávalók:
1 kisebb fej saláta,
2 szál újhagyma,
2 db paradicsom,
5 fej piros retek,
10 dkg fetasajt,
2 db főtt tojás,
3 ek. olívaolaj,
2 ek. tokaji bazsalikomos borecet,
só.


A megtisztított és feldarabolt zöldségeket egy tálba tesszük. A felkockázott fetasajtot rászórjuk. Az olajat az ecettel és a sóval jól összerázzuk egy kisebb csavaros üvegben, és meglocsoljuk vele a salátát. A főtt tojásokat négy részbe vágjuk, és szépen elrendezzük az összekevert saláta tetején. Tálalásig a hűtőben pihentetjük.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom, jöhetne ebédre is

családi tűzhely írta...

Bianka, faxolom:)