A párolt rizs, krumplipüré, sült krumpli szokványos köret-háromszögből kitörve készül a vasárnapi sült husi mellé ez a mézes répácska. Nekem nagyon ízlett, és bőven elég volt, férj szerint jó-jó, de azért a krumpli hiányzik, gyerek: Anyu a répa nem a levesbe való?:)
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,
1 ek. olívaolaj,
4 ek. méz,
2-3 dkg dió,
só, bors.
A sárgarépát meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy tűzálló tálba, meglocsoljuk az olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Alufóliával letakarva 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 15 percig sütjük. Ezután ráöntjük a mézet és rászórjuk a durvára vágott diót. Még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
8 megjegyzés:
Finom lehetett, valóban kicsit más, de ettől jó az egész.
Én salátának szoktam sárgarépát csinálni, az is finom, próbáld ki hátha az jobban bejön a családnak.:)
Van amikor én is így járok az ujításaimmal, főleg édesapám mindig azt mondja viccesen: egyszer meg lehet enni. :)
Hát ez teljesen levenné a lábáról a sógoromat, szereti a szokatlan kombinációkat és minden este elrág egy répát. Ha legközelebb meglátogat minket megcsinálom neki.
Gizi, legk9zelebb jöhet a sali:)
Kati, jó humora van édesapádnak:)
Mézeskalács, remélem, ízleni fog a sógorodnak!
Tetszik,zsenge répából ki is próbálom majd.Egyébként nekem tíz évem van benne,hogy efogadja és szereti a férjem a jól ekészített zöldségköreteket.
Ezt apuék imádnák, lehet elkészítem nekik
Ötletes!
Tálaló, köszönöm a bíztatást, én se szeretném feladni:)
Bianka, jó étvágyat hozzá!
Ottis, köszönöm.
Megjegyzés küldése