2011. február 20., vasárnap

Póréhagymás csirkemell

Ma nem volt kedvem kísérletezgetni a konyhában, valami bujkál bennem, és gyorsan túl akartam esni a vasárnapi ebédfőzésen, ezért egy régi, bevált receptet vettem elő. Már csukott szemmel is össze tudom állítani ezt az ételt, olyan sokszor készül nálunk.

Hozzávalók:
8 szelet csirkemell filé,
1 db póréhagyma,
1 nagy pohár tejföl,
1 ek. mustár,
15 dkg reszelt sajt,
só, bors,
vaj.

A csirkemell filéket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük. Kivajazott tűzálló tálba tesszük a szeleteket. A felkarikázott póréhagymát kevés vajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tejfölt, a mustárt, a reszelt sajtot és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Ezt a mártást kenjük a hús szeletekre, és fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Félidőben levesszük a fóliát, hogy a teteje kicsit megpiruljon.

5 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finomat főztél!!! Kölcsön is veszem a receptet, nagyon tetszik.:)

Jobbulást kívánok!!!

Ditta írta...

Nagyon finom lehet!Mielőbbi gyógyulást!:-)

családi tűzhely írta...

Gizi, Ditta, köszönöm a jó kívánságokat, nagyon aranyosak vagytok! Ma sajnos a gyerekkel kellett orvoshoz mennünk, így én nem érek rá beteg lenni.

Ildy írta...

Remek!

családi tűzhely írta...

Ildy, örülök, hogy tetszik.