2011. február 7., hétfő

Mézes-diós sárgarépa

A párolt rizs, krumplipüré, sült krumpli szokványos köret-háromszögből kitörve készül a vasárnapi sült husi mellé ez a mézes répácska. Nekem nagyon ízlett, és bőven elég volt, férj szerint jó-jó, de azért a krumpli hiányzik, gyerek: Anyu a répa nem a levesbe való?:)

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,
1 ek. olívaolaj,
4 ek. méz,
2-3 dkg dió,
só, bors.


A sárgarépát meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy tűzálló tálba, meglocsoljuk az olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Alufóliával letakarva 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 15 percig sütjük. Ezután ráöntjük a mézet és rászórjuk a durvára vágott diót. Még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

8 megjegyzés:

Gizi írta...

Finom lehetett, valóban kicsit más, de ettől jó az egész.
Én salátának szoktam sárgarépát csinálni, az is finom, próbáld ki hátha az jobban bejön a családnak.:)

Kati írta...

Van amikor én is így járok az ujításaimmal, főleg édesapám mindig azt mondja viccesen: egyszer meg lehet enni. :)

Mézeskalács írta...

Hát ez teljesen levenné a lábáról a sógoromat, szereti a szokatlan kombinációkat és minden este elrág egy répát. Ha legközelebb meglátogat minket megcsinálom neki.

családi tűzhely írta...

Gizi, legk9zelebb jöhet a sali:)

Kati, jó humora van édesapádnak:)

Mézeskalács, remélem, ízleni fog a sógorodnak!

Tálaló írta...

Tetszik,zsenge répából ki is próbálom majd.Egyébként nekem tíz évem van benne,hogy efogadja és szereti a férjem a jól ekészített zöldségköreteket.

Bianka írta...

Ezt apuék imádnák, lehet elkészítem nekik

Ottis írta...

Ötletes!

családi tűzhely írta...

Tálaló, köszönöm a bíztatást, én se szeretném feladni:)

Bianka, jó étvágyat hozzá!

Ottis, köszönöm.