Szeretem a camembert-áfonya párosítást. Az édes lekvár sajt kombináció nekem nagyon bejön. Először a klasszikus: rántott camembert áfonya mástással duót kóstoltam. Ezt elkészíteni elég időigényes, ezét ha egy rohanós hétköznapon ellenállhatalan vágyat érzek eme ízkombinációra, ezt a szendvicset készítem.
Hozzávalók:
tönkönybúza kenyér,
áfonyalekvár,
camembert sajt,
vaj,
szines bors.
A kenyeret megkenjük vékonyan vajjal, majd vastagabban az áfonyalekvárral. Ráhelyezzük a camamber sajt szeleteket, megszórjuk szines borssal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük, amíg a sajt kicsit megolvad a tetjén. Vigyázzuk, mert a camemert könnyen lefolyik a szeletekről.
Hozzávalók:
tönkönybúza kenyér,
áfonyalekvár,
camembert sajt,
vaj,
szines bors.
A kenyeret megkenjük vékonyan vajjal, majd vastagabban az áfonyalekvárral. Ráhelyezzük a camamber sajt szeleteket, megszórjuk szines borssal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük, amíg a sajt kicsit megolvad a tetjén. Vigyázzuk, mert a camemert könnyen lefolyik a szeletekről.
10 megjegyzés:
Jajjjajjj! De jó ez! Ki fogom próbálni, még van egy kevés saját főzésű áfonyalekvárom.... és imádom is....
Köszönöm az ötletet!
fúúúú...én megenném rögtön, a gyerekek meg csak nyavajognának :)
Imádom én is az ilyesfajta párosítást,elfogyasztanám szívesen:-)
Anyám, de jól néz ki!!!
Hű ez nagyon fincsi lehet
Na ezt nagyon szeretném én is, jó ötlet!
Egyszerű, mégis nagyszerű. Szerintem a mikróban gyorsabban elkészülne, s kevesebb áram is fogyna.
Horimarika, rémlem, ízleni fog!
Beastie, az én fiam hatalmas lekvár rajongó, de a camembert sajtot nem szivleli.
Ditta, küldöm fénypostán:)
Mézeskalács, örülök, hogy tetszik!
Bianka, köszi.
Ottis, expressz finomság:)
Hobbychef, én nem igazán vagyok mikró párti, a sütőben kicsit ropogósabb lesz a szendvics, ami az én ízlésemnek jobban megfelel:)
Hű de szeretném én ezt!:-)
Nelli, jó étvágyat hozzá:)
Megjegyzés küldése