2011. február 9., szerda

Mazsolás-narancsos keksz

Pici fiam imádja a mazsolát. A Lidl-ben kapható csokival bevont változat a fő kedvence, de magában is nagyon szereti. Szemrebbenés nélkül elcsipeget egy tálkával belőle. Ez a keksz a mennyország volt számára. Nekem pedig az tetszett benne a legjobban, hogy már a tészta kavarásakor is fenséges, édes-narancsos illat lengte be az egész lakást. Depis téli napok bearanyozója ez a keksz.


Hozzávalók:
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db tojássárgája,
30 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
2 db narancs reszelt héja,
1 dl narancslé.


A mazsolát a narancslébe beáztatjuk. Habosra kavarjuk a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet, a reszelt narancshéjat, és a lecsöpögtetett mazsolát. Jól összedolgozzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével kis halmokat teszünk a tésztából és a tenyerünkkel kicsit lelapogatjuk őket, hogy keksz formájúak legyenek. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon fincsi, mazsola nélkül :))))

Lizann írta...

Az én csajszikám szintén zenész, úgyhogy biztos bejönne neki ez a keksz!

Kati írta...

De jól mutat!Már érzem is a narancs illatot.

családi tűzhely írta...

Bianka, nem szereted a mazsolát? Úgy látszik, ez a gyenge pontod:)

Lizann, mazsola rajongóknak kötelező:)

Kati, örülök, hogy tetszik.