Pici fiam imádja a mazsolát. A Lidl-ben kapható csokival bevont változat a fő kedvence, de magában is nagyon szereti. Szemrebbenés nélkül elcsipeget egy tálkával belőle. Ez a keksz a mennyország volt számára. Nekem pedig az tetszett benne a legjobban, hogy már a tészta kavarásakor is fenséges, édes-narancsos illat lengte be az egész lakást. Depis téli napok bearanyozója ez a keksz.
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db tojássárgája,
30 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
2 db narancs reszelt héja,
1 dl narancslé.
A mazsolát a narancslébe beáztatjuk. Habosra kavarjuk a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet, a reszelt narancshéjat, és a lecsöpögtetett mazsolát. Jól összedolgozzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kanál segítségével kis halmokat teszünk a tésztából és a tenyerünkkel kicsit lelapogatjuk őket, hogy keksz formájúak legyenek. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
4 megjegyzés:
Nagyon fincsi, mazsola nélkül :))))
Az én csajszikám szintén zenész, úgyhogy biztos bejönne neki ez a keksz!
De jól mutat!Már érzem is a narancs illatot.
Bianka, nem szereted a mazsolát? Úgy látszik, ez a gyenge pontod:)
Lizann, mazsola rajongóknak kötelező:)
Kati, örülök, hogy tetszik.
Megjegyzés küldése