Gyermekkoromban nem voltam hajlandó megenni ezt a zöldséget. Aztán hosszú évekkel később egy gasztro magazinban láttam egy ínycsiklandó képet (az alábbi recept volt). Nagy bátran elkészítettem próba szerencse alapon. Azóta töretlen a szerelem köztem és a padlizsán között.
Hozzávalók:
3 db közepes padlizsán,
1/2 kg darált hús,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv,
só, bors, oregánó ízlés szerint,
15 dkg reszelt sajt
A padlizsánokat félbe vágtam, kivájtam a húsukat úgy, hogy peremük maradjon. A kivájt húst felkockáztam.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágtam, és kevés forró olajon megdinszteltem. Hozzáadtam a darált húst, és jól megpirítottam. A padlizsán kockákat belekevertem a darált húsba, és beleöntöttem a paradicsomkonzerveket is. Sóval, borssal és oregánóval ízesítettem. Kb. 20 perc alatt készre pároltam.
A félbevágott padlizsánokat tepsibe helyeztem, és megtöltöttem a darlát húsos keverékkel. Tetejüket bőven megszórtam reszelt sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben először lefedve kb. 15 percig sütöttem, majd a fóliát levéve addig sütöttem, míg a sajt szépen rápirult.
4 megjegyzés:
Fenséges, nagyon finom lehet
De szépek lettek!
Nagyon szeretem!
Bianka, tényleg fini lett:)
CheF Viki, köszönöm!
Maimoni, jó ízlésed van:)
Megjegyzés küldése