Családunkban a zöldbab főzelék - az évszaktól függően - két változatban készül. Az alap mindig ugyanaz hagyma, zöldbab és pirospaprika. Télen tejföllel habarom és petrezselyemmel szórom, nyáron pedig készül a kapros, kefires változat. Bevallom én ez utóbbit jobban szeretem.
Hozzávalók:
1 kg zöldbab,
1 fej vöröshagyma,
1 kis pohár tejföl,
1 kis pohár kefir,
3 ek. liszt,
1 csokor kapor,
só, bors, pirospaprika.
A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Belekeverjük a zöldbabot, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a bab megpuhult, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és beleöntjük a tejfölös-kefires habarást. Még 1-2 percig forraljuk, amíg besűrűsödik.
2 megjegyzés:
nagyon szeretem
Bianka, már megint jó az ízlésed!
Megjegyzés küldése