2010. augusztus 11., szerda

Kapros zöldbabfőzelék



Családunkban a zöldbab főzelék - az évszaktól függően - két változatban készül. Az alap mindig ugyanaz hagyma, zöldbab és pirospaprika. Télen tejföllel habarom és petrezselyemmel szórom, nyáron pedig készül a kapros, kefires változat. Bevallom én ez utóbbit jobban szeretem.

Hozzávalók:

1 kg zöldbab,

1 fej vöröshagyma,

1 kis pohár tejföl,

1 kis pohár kefir,

3 ek. liszt,

1 csokor kapor,

só, bors, pirospaprika.

A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Belekeverjük a zöldbabot, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a bab megpuhult, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és beleöntjük a tejfölös-kefires habarást. Még 1-2 percig forraljuk, amíg besűrűsödik.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

nagyon szeretem

családi tűzhely írta...

Bianka, már megint jó az ízlésed!