A tegnap esti nagy trakta után ma mindenképpen valami könnyű ebédet szerettem volna készíteni. Így esett a választás erre a könnyű zöldséges halételre.
Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé,
1 nagy cukkini,
1 csokor újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor (jelen esetben rozé, mert csak az volt itthon),
1 citrom leve és reszelt héjja,
só, bors,
olaj,
1 csokor petrezselyem.
A cukkinit felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. Az újhagymát a péppé zúzott fokhagymával és a cukkinivel együtt kevés olajon 5 perc alatt megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
Egy másik serpenyőben szintén kevés olajon a besózott, megborsozott halszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hal sütés után visszamaradt olajat felöntjük a borral, felforraljuk, hozzáadjuk a citrom levét és héjját, majd sózzuk-borsozzuk. A végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tálra rendezzük a párolt cukkinit a halszeletekkel, és bőven meglocsoljuk a citromos öntettel.
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Bianka, köszi.
Így, ahogy van, tuti szuper!!!
Köszönöm, Chef Viki!
Jól hangzik, nekem is ilyet kellene ennem, nem hizlal és biztos finom is!
Liza, tényleg jó kis diétás kajcsi és ízletes is.
Rám is felszaladt pár plusz kiló a nyáron (nagyon gyanus a fagyi és a jégkrém a dologban), de hát nem lehet mindig halat enni:)
Megjegyzés küldése