Stah Judit legelső "Enni jó!" című könyvében találtam jó pár éve az alap ötletet. Azóta is minden nyáron elkészítem. Most a vendégeinket vártuk ezzel a finom, krémes tészta étellel. Ízlett nekik:)
Hozzávalók:
1 nagyobb darab cukkini,Hozzávalók:
1 nagyobb darab padlizsán,
1 fej lilahagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 ek. olivaolaj,
só, bors,
20dkg krémsajt (jelen esetben Camping tömlős),
1 dl tejszín,
1 marék rozmaring,
1 csokor petrezselyem,
fél csomag száraztészta.
A cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, a hagymákat felkarikázzuk, és beletesszük egy tepsibe. Meglocsoljuk az olivaolajjal, és jól átforgatjuk az egészet. Sózzuk, borsozzuk. 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 percig letakrva sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, jól átkeverjük, és még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
A sült zöldségeket beleöntjük egy serpenyőbe, hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejszínt, a felaprított rozmaringot. Ha még szükséges sózzuk, borsozzuk, és jól összeforraljuk az egészet. Végül a kifőtt tésztával tálaljuk és bőven megszórjuk felaprított petrezselyemmel.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, szeretném :)
Bianka, szívesen faxolok belőle:)
Megjegyzés küldése