2010. június 20., vasárnap

Kukac torta



Húgom kisfiának ovis ballagására készítettem ezt a tortát. Az ötletet fehéj és feta blgoján találtam. A gyerekek teljesen oda voltak érte. Az én változatom a következő:

Először is 5 tojásból piskótát sütöttem a gáz tepsiben. A kész tésztát konyharuhára borítottam, és feltekertem. Miután a piskóta kihűlt az alábbi töltelékkel betöltöttem:

Töltelék hozzávalói:
1/2 l tejszín,
4 dl joghurt,
1 tasak zselatin por,
1/2 kg eper.

A tejszínt kemény habbá vertem, majd óvatosan hozzákevertem a joghurtot. A zselatint 1 dl vízben felfőztem, és miután kihűlt lassan hozzáadagoltam a joghurtos-tejszínes keverékhez. A kitekert piskótára rákentem a krémet, és bőven megszórtam az eper darabokkal, majd újból feltekertem.

Díszítés hozzávalói:
3 dl tejszín,
3-4 db zselés cukor,
pár szem gabonapehely-golyó,
színes díszítő cukor.

A keményre vert tejszínhabbal a tekercs minden oldalát bevontam, majd sávokban megszórtam a díszítőcukorral. A csiga csápjait fogpiszkálóra szúrt zselés cukorból, a szemét szintén zselés cukorból, az orrát és a száját gabonapehely-golyóból készítettem.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon édes, biztos nagy öröm volt

családi tűzhely írta...

Bianka, ez az első "vicces" tortám, de a gyerekek örömét látva, még fogok próbálkozni:)

Krisztu írta...

Olvasva a hozzávalókat biztos nagyon finom lett!!!
Megcsináltam a zabpelyhes kekszedet csak én mazsola helyett csokidarabokat tettem bele. Nagyon jó lett, még a finnyás Emberem is tömte magába. Köszönöm!!!

családi tűzhely írta...

Krisztu, örülök, hogy ízlett a keksz! Legközelebb én is megpróbálom csokival:)