2013. június 6., csütörtök

Cseresznyés pite



Ez egy kitűnő tészta alaprecept a nyári szezonra, tetszés szerint variálható más gyümölcsökkel is. A tészta összeállítása pillanatok alatt megvan, a legtovább a cseresznye kimagozása tartott.


Hozzávalók:
2 db tojás,
25 dkg tejföl,
1 dl tej.
5 dkg cukor,
5 dkg liszt,
25 dkg cseresznye.

A hozzávalókat a gyümölcs kivételével egy tálban csomómentesre keverjük. Ne lepődjünk meg, de egy elég híg tésztát kapunk. Egy kb. 20X30 cm-es sütőformát kivajazunk, beleszórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét. A gyümölcsöt megszórjuk liszttel, és átforgatjuk az egészet. A tésztát ráöntjük a lisztes cseresznyékre. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.