2013. június 19., szerda

Áfonyás-csokis keksz

A múlt heti osztálykirándulásra, úti csomagba készültek ezek a kekszecskék. Gondolom, ízlett, mert nem jött vissza egy darab sem.


Hozzávalók:
10 dkg aszalt áfonya,
10 dkg étcsokoládé,
10dkg margarin,
15 dkg cukor,
2 db tojás,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 mk. szódabikarbóna,
1 ek. vaníliaeszencia.

A margarint és a cukrot habosra kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, a vaníliát, szódabikarbónás, sütőporos lisztet. Végül mehet bele a felaprított aszalt áfonya és csokoládé. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanál segítségével tésztahalmokat rakunk, majd tenyérrel kicsit lelapogatjuk őket keksz formájúra. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek.

Nincsenek megjegyzések: