2012. szeptember 17., hétfő

Harmadik Segítsütim: Mandulás golyócskák

Ha szeptember, akkor Segítsüti, immár harmadik alkalommal. Most először nem a megszokott 27, hanem 30 gasztroblogger anyuka süteményére lehet licitálni 2011. szeptember 20-án csütörtökön 16.00 óráig. Az idei támogatottunk Az Őrzők Közhasznú Alapítvány, melynek segítségével a SOTE Tűzoltó Utcai Gyermekklinikáján kezelt daganatos vagy leukémiás gyerekek számára felújítandó Intenzív Osztályára szeretnénk egy speciális intenzív gyermekágyat vásárolni a befolyt összegből. A licit menete a szokott módon és helyen történik. Részletek és árverés a Segítsüti honlapon.

Az én idei felajánlásom megint, a szokásos (szállíthatóság, eltarthatóság) okok miatt, egy aprósütemény. Roppanós, omlós mandulás golyócskák, kiváló édesség egy csésze forró kávé vagy tea mellé borongós őszi délutánokon.

Mandulás golyócskák

Hozzávalók:
20 dkg vaj,
25 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
6 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
kb. 25 db egész mandula.

A hozzávalókból az egész mandula kivételével sima tésztát gyúrunk. Kettő centiméter vastag kolbászt formázunk belőle, és fóliába csavarva legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A hűtőből kivett tésztát kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Mindegyik szeletből golyócskát formázunk, és a közepébe belenyomunk egy szem mandulát. Az előkészített tepsire pakoljuk őket, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sülnek.

Gyertek, licitáljatok mindnél többen, hogy a süti most is sokat segíthessen!