Adós vagyok még egy májusban készült recepttel. Férjem szülinapi bulijára készült többek között ez a finom tekercs. Igaz az eper szezonnak már vége van, de málnával, ribiszkével is kiválóan működhet a dolog.
Hozzávalók:
Tésztához:
4 db tojás,
8 dkg cukor,
8 dkg liszt,
2 ek. kakaópor.
Krémhez:
2,5 dl tej,
fél csomag vaníliás pudingpor,
8 dkg cukor,
5 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
3 dkg kókuszreszelék,
15-20 dkg eper.
A tészta hozzávalóiból a szokott módon kakaós piskótát készítünk, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (Lehetőleg sütőpapírral belekjük a tepsit, erről könnyebb lesz a piskótát lehúzni.)
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a 8 dkg cukorral felforraljuk, majd a pudingos tejet hozzáadva sűrű krémmé főzzük, ezután hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket is hozzákeverjük.
A piskótára rákenjük a krém kétharmadát, megszórjuk a felaprított eperrel. Szorosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük. A tetejét eper darabokkal díszítjük.
Forrás: Nők Lapja Konyhája (május)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése