A napokban nagyon ki voltam éhezve valami frissre, ropogósra, tavaszira. Hát ez lett belőle:) Annyira finomra sikeredett, hogy a hétvégére tervezett szezonnyitó (Akár 20 fok is lehet a hétvégén!) grillezésen újra bevetem.
Hozzávalók:
1 doboz rukkola,
2 db paradicsom,
1 kisebb padlizsán,
5 dkg fetasajt,
1 kis fej lilahagyma,
1 ek. balzsamecet,
3 ek. olívaolaj,
bazsalikom
só, bors.
A padlizsánt felkarikázzuk, mindkét oldalukat megkenjük egy kevés olívaolajjal, és forró serpenyőben szép barnára sütjük. Egy tálba halmozzuk a rukkolát, ráfektetjük a megsült padlizsánokat, a felszeletet paradicsomot, megszórjuk a felaprított lilahagymával és a felkockázott fetával. Az olívaolajat kikeverjük a balzsamecettel, sóval, borssal, bazsalikommal, és meglocsoljuk vele a salátát.
3 megjegyzés:
Nagyon meggyőző! Nálunk is be van tervezve a szezonnyitó grillezés! ;-)
Nagyon jól hangzik, és gusztusosan tálaltad.Biztos nagyon fincsi is. =)
Zsuzsa, hát igen, nem telhet el az első melegnek igérkező hétvége grillezés nélkül:)
Ré, köszi!
Megjegyzés küldése